Pressrum

Visby, Gotland. Fotograf: Alexandru Baboş CC

Wavy växlar upp med ny styrelse

2017-05-17 Stockholm

Vid bolagsstämman idag valde Wavy AB en ny styrelse.

  • Den nya styrelsen ska hjälpa oss ta nästa steg i vår affärs- och produktutveckling. Vi tar sikte på att gå från en modern bokningstjänst till ett fullödigt ekosystem för frisörer bekräftar grundarna Fredrik Ampler, Miriam Nilsson och Robin Jakobsson.
  • Det här känns verkligen jätterolig och ger oss nya möjligheter, mer kompetens och utökat kontaktnät.

Styrelsen består nu av: Ann-Sofie Olsson, ny styrelseordförande Wavy, grundare Asynjor Invest AB & kommunikationskonsult
Ida Backlund, entreprenör och investerare, grundare Rapunzel of Sweden
Isabella Löwengrip, entreprenör och investerare, Löwengrip Invest
Anders Granvald, senior IT- och innovationskonsult
Matias Borgblad Ristiniemi, sales management konsult
Miriam Nilsson, grundare Wavy
Fredrik Ampler, grundare Wavy


Wavy är en gotländsk startup som bildades 2014. Kunderna finns på ca 30 orter på den svenska marknaden och man siktar på internationell expansion.

Löwengrip Invest, Pingis Hadenius & Backlund Invest investerar i Wavy

2017-01-18 Visby

Gotländska Wavy digitaliserar frisörbranschen – siktet inställt på Europa

Nu har startupen Wavy från Visby påbörjat sin resa för att digitalisera frisörbranschen och siktet är inställt på större marknader än Sverige. Den digitala bokningstjänsten har fokuserat på enkelhet med bl a en mobilapp för konsumenter och en iPad för salongen.

Wavy har tänkt stort med globala ambitioner sedan första dagen när företaget bildades 2014 av de tre gotlänningarna Fredrik Ampler, Miriam Nilsson och Robin Jakobsson. Med en liten men stadigt ökande kundstock av frisörsalonger ligger den europeiska etableringen inte allt för långt borta.

- De brittiska, tyska och spanska frisörbranscherna skiljer sig inte särskilt mycket från den svenska. De är småföretagare som behöver komma närmare sina kunder genom att bland annat öka sin tillgänglighet. Wavy är ett mobilanpassat bokningssystem. Det enda salongen behöver är en iPad för att övergå från papperskalender till digital administration, säger grundarna.

2017 har börjat bra för Wavy. Dagen innan julafton gick Löwengrip Invest AB, med Isabella Löwengrip (fd Blondinbella) in i bolaget. Kort därefter följde Pingis Hadenius och Ida Backlund Invest (grundare av Rapunzel of Sweden) efter. Ett dreamteam med erfarenhet, kontakter och ett långsiktigt intresse att förenkla för såväl småföretagarna som konsumenterna.

- Vi är bosatta på Gotland och driver vårt företag härifrån ön. Det gör kanhända att vi är ännu mer lyhörda för och ser digitaliseringens möjligheter. När man pratar om startups i Sverige som ska digitalisera olika branscher faller ofta allt ljus på Stockholm. Därför är det väldigt roligt att våra nya samarbetspartners har tittat utanför Stureplan, säger Wavys grundare.

Samarbetet med den nya trion Löwengrip/Backlund/Hadenius är resultatet av att ha utvecklat en produkt som saknades på marknaden i en till stor del analog bransch. Affärsnyttan i kombination med den låga tekniska tröskeln liksom blandningen av smarta detaljer som förenklar för den mobila kunden, gör produkten intressant för en allt större marknad.

Wavy fortsätter nu arbetet med att ta in ytterligare kapital med målet att kunna ta sig utanför Sveriges gränser.

För mer information, kontakta gärna
Miriam Nilsson
+46 708 219 714
[email protected]
get-wavy.com